39 ден от руската инвазия в Украйна.  Всичко по темата: Руската инвазия

...
39 ден от руската инвазия в Украйна. 
Всичко по темата:
Руската инвазия
Коментари Харесай

ДЕН 39 ОТ ВОЙНАТА: Серия експлозии проехтяха в Одеса

39 ден от съветската инвазия в Украйна. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3652
Проследете най-важните вести в развиване: 

08:56
По молба на Ердоган: Русия " ще спомага за евакуацията на задгранични жители от Мариупол "


Русия ще отговори на молбата на турския президент Реджеп Ердоган към президента Владимир Путин да се окаже подпомагане за евакуацията на задграничните жители, които са "държани като заложници от националистите ". Това заяви в неделя сутринта началникът на Националния център за ръководство на защитата на Руската федерация Михаил Мизинцев, съобщи ТАСС.

Мизинцев разгласи, че "в сходство с молбата на президента на Република Турция към президента на Руската федерация е взето решение за оказване на цялостно подпомагане на евакуацията на жители на непознати страни ".
Копирано
08:23
Полша упрекна Германия и Франция в отзивчивост към Русия


Германия и Франция поддържат прекомерно близки връзки с Русия в подтекста на войната в Украйна. Това декларира полският вицепремиер Ярослав Качински в изявление за немския вестник "Велт ", оповестено през днешния ден и представено от Агенция Франс Прес.

"Германия, сходно на Франция, е доста благоразположена към Москва ", споделя Качински, който е и водач на ръководещата полска партия "Право и правдивост ".
Копирано
07:58
Одеса е била атакувана с ракети, оповестяват градските управляващи


Одеса е била атакувана с ракети и има информации за пожари в някои региони на града. Това се споделя в онлайн пост на градската администрация на украинския пристанищен град, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

По-рано през днешния ден репортери на Ройтерс и на Франс прес оповестиха за серия от детонации и за черен дим и пламъци над индустриалната зона на Одеса.
Копирано
07:35
И трите балтийски страни стопираха вноса на природен газ от Русия


Не единствено Литва, само че и другите две балтийски страни - Естония и Латвия - са прекратили от 1 април вноса на природен газ от Русия. Това заяви тази нощ латвийската компания Conexus Baltic Grid, представена от Агенция Франс Прес.

"Щом ние можем да създадем това, и останалата част от Европа може да го направи ", са споделя в известието. Трите републики ще употребяват първоначално запаси в подземно газово вместилище в Латвия.
Копирано
07:01
Трупове на цивилни са открити в град Буча край Киев, споделя украински представител


В град Буча в Киевската област, който още веднъж е под контрола на украинските сили, са открити трупове на цивилни, съобщи консултант на украинския президент, съобщи ДПА.

Михайло Подоляк написа нощес в "Туитър ", че доста от тях са убити от съветски бойци, до момента в който градът е бил окупиран. "Тези хора не са военни. Те нямат оръжия. Те не съставляват опасност. Колко ли още такива неща се случват в този момент в окупираните територии ", споделя той.
Копирано
06:43
Зеленски: Русия желае да завладее Донецката и Луганската област, а също юга на Украйна


Руснаците желаят да окупират Донецката и Луганската област, както и юга на Украйна, а задачата на нашите бранители е да не позволен това, съобщи тази нощ украинският президент във видообръщение към нацията, представено от Укринформ.

"Каква е нашата цел? Да отбраните нас, нашата независимост, нашата земя и нашите хора. Правете всичко за отбраната! ", прикани той.
Копирано
06:28
Литва разгласи, че стопира вноса на съветски газ


Литва е прекратила вноса на природен газ от Русия, заяви литовското министерство на енергетиката, съобщи ДПА.

Местният газов оператор удостовери, че през днешния ден, на 2 април, през интерконекторната връзка сред Литва и Беларус не е постъпило никакво количество газ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР